БО СРБАЦ ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

 

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ СРБАЦ ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ БОРС - МИТРОВДАН

 

Крсну славу Борачке организације Републике Српске ,св.великомученик Димитрије-Митровдан, Борачка организација општине Србац обиљежила је 08.11.2013.године на свечан и достојанствен начин , низом активности које су се одвијале током цијелог дана.

У јутарњим часовима у Храму Покрова Пресвете Богородице у Српцу уз присуство чланова породица погинулих и заробљених бораца ,ратних војних инвалида и демобилисаних бораца служена је Света архијерејска литургија.

Након тога у Спомен соби у Српцу положено је цвијеће и запаљене свијеће , а пригодним ријечима присутним се обратио предсједник Борачке организације општине Србац Душко Митрић.

На Централном Спомен обиљежју у Српцу служен је парастос погинулим и умрлим борцима ВРС, те су освештане плоче са именима погинулих,заробљених и умрлих бораца ВРС.

            

Ломљење славског колача и славски ручак одржан је у простору спортске дворане уз присуство руководства и чланова органа БО општине Србац ,ратног команданта Србачке бригаде и команданата батаљона , руководства општине Србац, свештенства СПЦ, те многобројних званица.

Поводом Крсне славе Општинска борачка организација Србац уручила је захвалнице институцијама , предузећима и појединцима са подручја општине Србац који су помогли БО у обиљежавању јубилеја и парастоса , медијском праћењу активности БО , те опремању канцеларијског простора БО Србац и стварању бољих услова за рад.

Такође , истог дана у радном дијелу , одржана је и 6.сједница Скупштине БО општине Србац на којој је усвојен Статут БО општине Србац ,Пословник о раду Скупштине БО општине Србац, Кодекс БО ,Одлука о провођењу избора у БО општине Србац , те Одлука о регистрацији БО општине Србац као посебног правног субјекта.