БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА РЕАЛИЗОВАЛА ПРОГРАМ ЕКОНОМСКЕ ПОДРШКЕ ИНВАЛИДНИМ ЛИЦИМА

У оквиру пројекта економске подршке лицима са инвалидитетом а којег проводи Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалидних лица са сједиштем у Приједору, данас је извршена додијела машина и алата укупне вриједности 3.500 КМ ратном војном инвалиду Мили Пејаковићу из Инађола.

 

Пројекат економске подршке лицима са инвалидитетом Фонд проводи неколико година и у реализацији пројекта сарађује са Борачком организацијом Републике Српске, односно са Борачким организацијама општина и градова.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида у БО општине Србац Горан Тривунић истиче да је ово наставак сарадње која је започела у ранијем периоду: „Изузетно смо задовољни овим програмом Фонда који обухвата сарадњу са свим општинским борачким организацијама, а које предлажу кандидате, односно ратне војне инвалиде за помоћ у одређеним алаткама, машинама или опреми са којом ће исти унаприједити свој економски положај и побољшати своје материјално стање“.

Предсједник БО општине Србац Горан Плотан каже: „Захваљујем се Фонду и Борачкој организацији Републици Српске на овом програму. Данас смо додијели двије вриједне алатке-машине Мили Пејаковићу по његовом избору и сматрам да ће му оне пуно помоћи у редовним пословима које обавља. На јако лијеп начин смо почели ову Нову 2024.годину и надам се да ћемо наставити са акцијама којима побољшавамо материјални статус борачких категорија грађана“.

Миле Пејаковић је изразио захвалност Фонду за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалидних лица као и Борачкој организацији Републике Српске и општине Србац. „Пријатно сам изненађен овим поклоном и изражавам велику захвалност и задовољство. Мотокултиватор и компресор ће ми много помоћи у свакодневним и сезонским пословима које обављам, а када се овако нешто доживи онда човјек види да није сам, да ипак има неко ко води рачуна о ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима“ каже Пејаковић.