ОДРЖАН РЕДОВАН САСТАНАК СА ПРЕДСЈЕДНИЦИМА МЈЕСНИХ БОРАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

Данас је у сали за састанке општине Србац одржан састанак руководства Борачке организације општине Србац са предсједницима Мјесних борачких организација.

Састанком је предсједавао предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан, а на дневном реду су се нашле Информације о раду Борачке организације општине Србац и Фонда солидарности БО општине Србац у 2023.години, те договор око начина наплате чланарине у Борачкој организацији општине Србац . Састанку је присуствовао и потпредсједник БО Горан Тривунић, а испред општинске управе присутан је био начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић.

 

Констатовано је да је БО општине Србац у 2023.години остварила све своје планске активности, а исто се односи и на активности и рад Фонда солидарности који је успјешно реализовао свој други програм пружања помоћи најугроженијим члановима Борачке организације, а на основу приједлога пристиглих из сваке Мјесне борачке организације.

У веома кратком року кренуће се и у припрему трећег програма Фонда солидарности по којем би свака Мјесна борачка организација дала приједлог за једног члана којем би се пружила помоћ по усвојеним програмима Фонда.

У расправи о наплати чланарине у БО општине Србац констатовано је да се иста наплаћује кроз обуставе од личних примања сваког члана БО, тј.од мјесечног борачког додатка, на начин да се потписује изјава-сагласност према којој је члан БО сагласан да му се од исплате мјесечног борачког додатка једнократно обустави износ чланарине.

Предсједник БО општине Србац Горан Плотан истиче да је Скупштина БО општине Србац донијела одлуку о висини чланарине која на годишњем нивоу износи 12 КМ, те да ће предсједници Мјесних борачких организација извршити подјелу изјава-сагласности сваком члану појединачно. Потписане изјаве-сагласности сваки члан БО треба да овјери у пријемној-шалтер сали општине Србац, а након овјере иста се може оставити у канцеларији број 1., Одсјек за борачко инвалидску заштиту општине Србац.

„Замољавам све наше чланове да потпишу сагласност коју ће им доставити предсједници Мјесних борачких организација, те да исту лично и овјере у општини, јер само на тај начин могу испунити своју обавезу проистеклу из Статута БО. Подсјећам да се  двије трећине прихода од чланарине користи за активности Фонда солидарности на пружању помоћи најугроженијим члановима наше организације, док се једна трећина враћа у сваку Мјесну борачку организацију за рад Мјесне борачке организације, те су средства од чланарине неопходна БО за реализацију програмских циљева и задатака како Фонда солидарности тако и сваке Мјесне борачке организације“ каже Плотан.

 

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!