ОДБОРИ УСВОЈИЛИ ГОДИШЊЕ ДОКУМЕНТЕ

У просторијама Борачке организације општине Србац данас су одржане редовне сједнице Одбора породица погинулих и заробљених бораца и Одбора ратних војних инвалида Борачке организације општине Србац на којима су усвојени годишњи документи оба Одбора.

 

Сједницом Одбора породица погинулих и заробљених бораца предсједавао је предсједник Одбора Бранко Граховац. Чланови Одбора су усвојили Извјештај о раду Одбора за 2023.годину гдје је констатовано да је Одбор испунио свој план рада за извјештајни период.  Поред изввјештаја о раду, Одбор је усвојио и Програм рада за 2024.годину према којем су дефинисане све планиране активности за текућу годину.

Чланови Одбора ратних војних инвалида су на данашњој сједници којом је предсједавао предсједник Одбора Горан Тривунић такође усвојили Извјештај о раду за 2023.годину као и Програм рада за 2024.годину. Такође је закључено да су све активности које су планиране за претходну годину испуњене те да је рад Одбора био добар.

Сједницама оба Одбора присуствовао је и предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан који је присутне упознао са актуелностима у раду, како Борачке организације тако и Фонда солидарности Борачке организције општине Србац. Плотан је позвао све чланове Борачке организације општине Србац да испуне своју обавезу дефинисану Статутом БО општине Србац а која се тиче плаћања годишње чланарине. Приходи од прикупљене чланарине искључиво се користе за пружање помоћи члановима Борачке организације путем Фонда солидарности, па је од великог значаја да чланови Борачке организације испуне своју статутарну дужност и на тај начин допринесу бољем раду Фонда солидарности,  навео је Плотан.