ПОСТАВЉЕНА НАДГРОБНА СПОМЕН ПЛОЧА РОДИТЕЉИМА ПОГИНУЛОГ БОРЦА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

Данас је у Кобашу на Мјесном гробљу постављена надгробна спомен плоча Зорки и Виду Дринићу, родитељима погинулог борца Војске Републике Српске Дринић Саве који је погинуо 26.августа 1995.године у борбеним дејствима на граховском ратишту.

Иницијативу за уређење гробног мјеста покренуо је свештеник Српске православне цркве из Кобаша Славиша Топић. Он је заједно са мјештанима Кобаша извршио уређење гробног мјеста постављањем темеља. О иницијативи је обавјештена и Борачка организација општине Србац која се одмах укључила у ову акцију, те су уз помоћ начелника општине Србац г-дина Млађана Драгосављевића обезбјеђена  средства за надгробну спомен плочу.

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан изразио је захвалност свештенику Славиши Топићу као и начелнику општине Србац на помоћи у реализацији ове акције. „Ми смо се одмах укључили у ову акцију, желећи да се родитељима нашег погинулог саборца уреди гробно мјесто пошто немају чланова уже породице и пошто то није имао ко урадити. Свештеник Славиша је покренуо акцију која је добро прихваћена од стране мјештана, а ми смо уз помоћ начелника општине Србац успјели израдити спомен плочу која је данас постављена“ рекао је Плотан.

Предсједник Предсједништва Драган Алексић каже да је Борачка организација општине Србац и раније проводила акције на уређењу гробних мјеста преминулих сабораца који немају чланова уже породице, као и да ће се ускоро извршити уређење и гробног мјеста мајке погинулог борца Рис Славка која је сахрањена у Српцу.

 

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!