УРУЧЕНИ ПОКЛОН ПАКЕТИ ПОВОДОМ РАМАЗАНСКОГ БАЈРАМА

Борачкa организације општине Србац данас је уручила четири пакета са основним животним намирницама вриједности од по 100 КМ својим члановима муслиманске вјероисповјести поводом наступајућег вјерског празника Рамазанског Бајрама. 

На иницијативу Борачке организације средства за ове намјене обезбједила је општине Србац. 

 

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан рекао је да  је подјела пакета уочи највећих вјерских  празника традиција коју Борачка организација општине Србац његује годинама, да се ранијих година ова акција увијек проводила пред велике празнике Српске православне цркве, а ове године по четврти пут извршена је подјела пригодних пакета и члановима БО муслиманске вјероисповјести како би се првенствено истакао један вид пажње према свим члановима БО општине Србац без обзира на вјерску и националну припадност, а што представља јединствен примјер у Борачкој организацији Републике Српске. 

Плотан је рекао да је ова активност већ постала традиција, а присутне је упознао  и са активностима које проводи Борачка организација на побољшању материјалног статуса својих чланова са посебним освртом на дјеловање Фонда солидарности Борачке организације општине Србац.

На крају обраћања, Плотан је честитао предстојећи  вјерски празник  свим члановима Борачке организације општине Србац који га прослављају са жељом да га проведу у добром здрављу и  у кругу породице. 

Испред општинске управе додјели пакета присуствовао је начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић који је истакао да се општинска управа труди да побољша материјални положај свих борачких категорија те да ће тако наставити и у будућности.

У име присутних чланова БО који су данас добили  полон пакете обратио се Самир Коларић из Српца, демобилисани борац 16.Крајишке моторизоване бригаде који је истакао да је пријатно изненађен позивом, те је изразио захвалност што се БО општине Србац сјетила да их позове пред њихов вјерски празник, јер сам позив, поштовање  и дружење вриједи много више од материјалне помоћи.