ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА БАЊСКО ЛИЈЕЧЕЊЕ БОРАЧКИХ КАТЕГОРИЈА У 2024.ГОДИНИ

Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске објавило је Јавни позив за подношење захтјева ради упућивања 750 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе.

Овај позив је упућен ратним војним инвалидима од прве до десете категорије и члановима породица погинулих бораца којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са Пројектом бањске рехабилитације.

Пријаве, односно писмени захтјеви, подносе се надлежном општинском органу за борачко-инвалидску заштиту, односно у Центру за пружање услуга грађанима у општини Србац.

Уз захтјев је потребно је приложити сљедеће доказе:

1.Рјешење надлежног органа о статусу ратног војног инвалида или члана породице погинулих бораца, уз услов да је активни корисник,

2.Рјешење надлежног органа о категоризацији борца,

3.Налаз и препорука надлежне здравствене установе о неопходности бањске рехабилитације не старији од шест мјесеци од дана подношења захтјева.

Са подручја општине Србац у бањско-климатске здравствене установе биће упућено шест лица.

Јавни позив је отворен до 22. априла 2024. године.

 

Више информација корисници могу добити у Одјељењу за општу управу општине Србац, Центар за пружање услуга грађанима (самостални стручни сарадник Дејан Богосавац) или путем телефона: 051/740-001, локал 125.